Simons hekelt betaling zwangerschapcontrole binnenland
12 Oct 2016, 04:34
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. (Beeld: DNA)


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vindt dat de regering een oplossing moet zoeken voor het probleem dat vrouwen in het binnenland voor zwangerschapscontrole moeten betalen. Dit kan volgens haar niet. Zij heeft deze kwestie gisteren ook besproken met de directeur van Volksgezondheid.

Vicepresident Ashwin Adhin heeft na afgestemd te hebben met minister Patrick Pengel van Volksgezondheid in De Nationale Assemblee aangegeven dat er consultaties plaatsvinden. De zaak wordt bestudeerd door de minister. Verwacht wordt dat vandaag duidelijkheid hierover zal komen. Volksgezondheid heeft intussen ook afstemming gepleegd met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

De Nationale Assemblee heeft de eerste ronde van debatten gehouden dinsdag over de ontwerpwet 'Overname en Overdracht tenuitvoerlegging Strafvonnissen'. Het gaat om buitenlandse strafrechtelijke beslissingen en de overdracht van de tenuitvoerlegging van Surinaamse strafrechtelijke beslissingen naar het buitenland. Er zijn diverse kritische vragen gesteld door de commissie van rapporteurs, onder voorzitterschap van Keshopersad Gangaram Panday, en enkele Assembleeleden. Minister Jennifer van Dijk-Silos gaat donderdag in op de vragen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May