Suriname pakt Guyana met 3-2
08 Oct 2016, 22:55
Suriname heeft na een verlenging met 3-2 gewonnen van buurland Guyana.

Suriname had 120 minuten nodig om van Guyana met 3-2 te winnen. De jongens van bondscoach Roberto Godeken hebben karakter getoond door een 1-0 achterstand in deze CFU kampioenschappen in winst om te zetten.

Het was een slechte start voor Suriname, vooral door een moeilijk bespeelbaar veld, vanwege de regen eerder op de middag. Toch waren er goede kansen voor Suriname in de eerste 45 minuten van de wedstrijd. Heel makkelijk kon Guyana binnen 5 minuten de 1-0 aantikken. De bal werd slecht uitverdedigd. De speler Marcel Barrington kwam aan de bal en kon de uitgelopen Claydel Kohinor met gemak verslaan. Guyana kwam in de eerste 20 minuten beter tot zijn spel.
Een afstandsschot van Stefano Rijssel van Suriname was vrij verrassend maar kon worden gestopt door de doelman. Ook een hoekschop werd in 25 minuten spelen op de doellijn gekeerd door Guyana. Roxey Fer en Dimitri Apai kwamen kort na elkaar in goede doelpositie maar kregen de benen van de lange Guyanese doelverdediger Kay Mckenzie Lyle op hun weg.

Een goede uitbraak kort na rust van Suriname vanuit links van Apai naar Rijssel zorgde voor een opleving. Na een goede kapbeweging plaatste hij een voorzet, maar de benen van Fer waren niet lang genoeg voor de gelijkmaker. Mitchel Kisoor anticipeerde op een lange bal van Guno Kwasi. De verdediging van Guyana stond verrassend stil en kwam Kisoor voor de 16 meterlijn insluipen en versloeg de doelman Mckenzie Lyle die laat uit zijn doel kwam: 1-1
Suriname had nu de smaak te pakken, maar tot doelpunten kwam het niet. Het spel werd ook fysiek uitgevochten. Vermoeidheid kwam om de hoek kijken bij beide landen, waardoor het niveau van het spel dropte. In de laatste minuten van de reguliere strijd kreeg de ingevallen Ivanildo Rozenblad een kans vanuit links. Zijn inzet verdween naast het doel.

Extra tijd
Aangezien slechts de groepswinnaar uit deze poule van drie landen, waar ook Jamaica in zit, overgaat naar de volgende ronde moest er een winnaar zijn. Guyana kreeg het moeilijk in de doelmond aan het begin van deze helft in de verlenging. Een hachelijk moment werd gecreëerd door Apai, maar de bal verdween niet in het doel. Even later verlengde Rijssel het leder door een steekpas naar Apai. De nauwelijks ingevallen Galgyto Talea was als de kippen bij om in de doelmond het tweede doelpunt van Suriname te noteren: 2-1.

In de tweede verlenging werd het spel beslecht. De behendige Rozenblad nam het op zich om op rechts de verdediging van zich af te schudden met een draai en plaatste de bal laag de linkerhoek in:3-1.
Met nog een minuut te gaan, nam ook de lange doelman van Guyana een doelpunt voor zijn rekening. Hij ging naar de andere helft om uit een vrije trap in te koppen: 3-2. Jamaica is de eerstvolgende tegenstander van Guyana.