Buurtwacht houdt man met breekwerktuigen staande
08 Oct 2016, 17:18
foto
Spullen die de verdachte bij zich had.


Buurtwacht Noord Collectief heeft vanochtend rond 4 uur een man staande gehouden, die een oud-bekende is van de politie. De man had breekwerktuigen bij zich. De Buurtwacht heeft de politie van Geyersvlijt ingeschakeld. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Een paar maanden terug was deze man betrokken bij een woninginbraak, zegt Anwar Moenne, lid van het criminaliteitsbestrijdingsteam Paramaribo. Alerte buurtbewoners hadden de man op heterdaad betrapt toen hij bezig was een raam te forceren. De politie was genoodzaakt op hem te schieten toen hij het bevel om te stoppen negeerde.

"De Buurtwacht vond het verdacht dat de man om 4.00 in de ochtend op straat rondliep. Toen hem gevraagd werd om te stoppen, rende de man weg. Het is de Buurtwacht gelukt om hem staande te houden. Hij had in een plastic zak breekwerktuigen bij zich," deelt Moenne mee. Hij roept de samenleving op om alert te blijven en wanneer vreemde figuren gesignaleerd worden dit door te geven aan de politie of de Buurtwacht Collectief.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May