Natio wil Guyana aan zegekar binden
08 Oct 2016, 00:42
foto
Surinaams voetbal internationals Dimitri Apai en Joel Baja.


De voetbalselectie van Suriname die vanmiddag in het André Kamperveen Stadion om 16.30 uur uitkomt tegen Guyana, wil niets anders dan het buurland aan de zegekar binden. Een niet al te makkelijke opgave, weten Dimitri Apai en subcaptain Joel Baja. Apai, de Surinaamse international die in Trinidad & Tobago aan de profcompetitie meedoet, is thuis om zijn land te verdedigen. Zaterdag vangt de derde ronde van de Scottia/Caribbean Cup aan voor natio, wanneer Suriname uitkomt tegen Guyana.

"Ik heb al flink meegetraind", zegt Apai. "Het wordt sowieso een pittige wedstrijd. Vooral als we weten dat Guyana extra gebruik maakt van zijn spelers die in buitenlandse profleagues uitkomen. Maar daarnaast hebben we een goed team en thuisvoordeel. Guyana is te pakken, alleen moeten we extra hard ervoor blokken. Met winst op Guyana hebben wij sowieso een goed uitgangspunt tegen het sterker geachte Jamaica", zegt Apai. "Zolang we als team en individueel sterk in elkaar geloven, krijgen we het voor elkaar zegt de international."

Baja, een van de meest ervaren verdedigers in het team die zijn zoveelste interland zal afwerken vanmiddag, zegt dat het een mooie wedstrijd zal worden. "We hebben de ondersteuning van het publiek zeker ook nodig. We staan heel goed en hebben een goede voorbereiding gehad. We hebben sterk geloof in elkaar", zegt Baja. Tijdens de Starscup heeft Natio niet prestatiegericht gevoetbald, meent hij, maar desondanks is de wil en motivatie er. "We willen niets anders dan winst en het Surinaamse publiek en land iets moois aanbieden zegt Baja. Ik was er niet tijdens de laatste wedstrijd in Starscup, vanwege ziekte. Nu ben ik weer topfit en Guyana is gewaarschuwd."

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May