Brian Seymonson krijgt Covab's eerste Teacher Award
06 Oct 2016, 17:43
foto
Brian Seymonson met zijn Teacher Excellence Award. (Foto's: EFS College Covab)


Brian Seymonson heeft de eerste Teacher Excellence Award gekregen van het EFS College Covab. Hij is gekozen uit de twintig docenten die verbonden zijn aan het verpleegkundigen opleidingsinstituut. Het gaat om erkenning van de meest competente docent.

Seymonson is gekozen op 5 oktober, op de Internationale dag van de leraar. Het EFS College Covab heeft in verband met die dag voor het eerst een symposium georganiseerd. Met het thema Valueing teachers, Improving their status is de waarde van de leerkracht belicht. Zo zijn de zeven beroepscompetenties van de docent naar voren gehaald en is er ode gebracht aan de leraar. “Laat je inspireren van binnenuit en laat je niet weerhouden door dingen die je van buiten beïnvloeden,” was de boodschap van verpleegkundig-directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname, Herman Jintie.

Als blijvende herinnering aan de eerste viering van de Dag van de Leraar, heeft kunstenaar Overdo Berghout een ‘Tree of Knowledge’ geschilderd. Alle aanwezigen hebben op de bladeren zelf een boodschap toegevoegd.

Sprekers waren het er over eens dat er meer mannen in het onderwijs moeten komen om een evenwichtige balans te krijgen in het onderwijsproces. Ze vinden dat het opleidingsinstituut met deze viering een prikkel geeft om dit bijzondere docenten werk voort te zetten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May