'Kamikaze piloot duwt het volk in nood'
04 Oct 2016, 19:02
foto


Eenieder met een aanvaardbare hoeveelheid verstand, realiteitszin en objectiviteit zal ongetwijfeld tot de conclusie komen dat de jaarrede en de wijze van presenteren gecategoriseerd kan worden als 'SOS'(Same Old Sh..). De waargenomen momenten van het willen tonen van suprematie middels de 'delirium tremens' spreken boekdelen als de verkondiger zijn trackrecord wordt nagegaan.

Het inhoudelijke bestond wederom uit wenselijkheden, onrealistische dromen, waanideeën en ongegronde grootspraak. De feiten en ervaringen met deze figuur vormen de onderbouwing van zijn structureel falen en de invloed van zijn negatieve energie op elke positieve ontwikkeling. Volgens geestelijke is dit de terugslag van gepleegde onmenselijke daden en handelingen binnen het mystieke. De hoge mate van corruptie, verdamping van grote sommen geld, vertrapping van wet en recht, loze beloften en de desavouering van morele waarden en normen zijn tekenend voor deze figuur en zijn innercirkel. Vele feiten impliceren dat het immorele de leidraad vormt in de denkwijze en het handelen van deze figuren, vandaar hun lijfspreuk 'neks no fout'. Naast het formele, maar haaks op het waardige m.b.t. de jaarrede vond het 'treurspel' voortgang in het partijcentrum.

Zoals op eerdere momenten, wederom gemangeld door het gering worden van het aantal volgelingen, ondanks de drukstelling, vormde de beschuldiging van opposanten en bedreigingen de kern van de tirade. Het steeds anderen de schuld geven van zijn falen is bekend. Het raaskallen omtrent 'armoede is onze grootste vijand' blijkt maar een loze kreet. De verkondiger blijkt juist er naar toe te werken om armoede in stand te houden door de rode loper uit te zetten voor deze vijand van het volk. Denk maar aan zijn litanie in het partijcentrum:”ik weet wie pakketten hebben gestolen en in welke containers ze zijn opgeslagen, maar zand erover!” Hij treedt dus als beschermheer op van dieven die de arme bevolking haar rechtens toekomende middelen ontneemt. Hij toont dus geen emotie voor de gevolgen van armoede. De rechtshandhaver dient deze zaak ambtshalve te onderzoeken! De man jammert zogenaamd over armoede, maar zegt dat wij allemaal naar 'Curaçao jazz festival' zijn geweest. Dit wekt zoals vele andere uitlatingen, wederom vragen op omtrent de geestelijke toestand van de bejaarde. Zijn de uitlatingen, het handelen en de manier van presenteren een goed voorbeeld voor de jeugd? Moeten wij onze kinderen aanleren, 'neks no fout' en zand over elke criminele daad”, hoe zit het dan met vrouwe Justitia?

Drs. Frits Lalay

P.s. Laat het de man duidelijk zijn, “je bent onoprecht en jouw loze belofte en utopische visie zijn niet gestoeld op de ontwikkeling van Suriname en ook niet in het belang van haar kindskinderen. Strati fasi wé taigi, tjalla ye wer un ede nanga joe franchepane beleid!”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May