KennisKring houdt debat over US$ 2 miljard investering
02 Oct 2016, 05:24
foto


Drie inleiders zullen tijdens een discussieavond van KennisKring dinsdagavond ingaan op ruim US$ 2 miljard dat beschikbaar komt via financieringsinstituten. Is Suriname in staat deze middelen te monitoren en aan te wenden voor duurzame productiesectoren? De gastsprekers Jim Rasam, project director Trustbank Amanah, bedrijfseconoom Anand Biharie en Anwar Lalmohamed, alternate governor IsDB, zullen hun visie geven.

Suriname heeft sinds 1975 vele fondsen en creditlines gekend, stelt KennisKring. Met de instelling van het CONS toen zijn er tot heden vele miljarden Surinaamse guldens, dollars, euro's gepompt in de economie. Met zoveel kapitaal en een schat aan rijke natuurlijke hulpbronnen blijkt toch dat het land in een economische crisis is beland.

Veel productiebedrijven hebben de afgelopen decennia het hoofd niet boven water kunnen houden. Nu hebben de Inter American Development Bank, het IMF, de Caribische Ontwikkelingsbank, de Islamitische Ontwikkelingsbank samen meer dan 2 miljard US$ aangeboden voor ontwikkeling. Het thema van de avond is IMF-ISDB-EIB-CDB-IDB; Hoe verder met deze financiële instellingen? KennisKring leden, gasten en de media zullen alle ruimte krijgen met de gastsprekers in discussie te gaan. Met deze recente maatschappelijke ontwikkelingen hoopt de organisatie een bijdrage te leveren de samenleving te informeren.

De discussieavond wordt gehouden op dinsdag 4 oktober om 20.00u in het Lalla Rookh gebouw. De bijdrage is minimaal SRD 20 ter dekking van kosten van die avond.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May