Kunstenaar Ramsamoedj vertelt over zijn ervaring in Parijs
02 Oct 2016, 09:11
foto
Dhiradj Ramsamoedj bezig met de ‘flexible man’.


Beeldend kunstenaar Dhiradj Ramsamoedj zal donderdagavond in Readytex Art Gallery vertellen en laten zien wat hij beleefd heeft tijdens zijn recente artist-in-residence periode bij ‘Cité internationale des arts’ in Parijs. Ramsamoedj kon dankzij de ‘Cité internationale des arts’ residency, de Franse ambassade en L’Alliance française in Suriname, ‘DAC de Guyane’ in Frans Guyana en de lokale ondersteuning van Readytex Art Gallery, drie boeiende en kunstzinnige maanden doorbrengen in Parijs.

De kunstenaar creëerde in zijn atelier in Parijs, zoals opgenomen in zijn projectvoorstel, een enorme Anansi-spin gebaseerd op de lapjes-techniek van zijn ondertussen welbekende ‘flexible man’ figuren. Deze mythische achtpotige figuur uit Surinames en Frans-Guyana gedeeld Afrikaans erfgoed presenteerde hij in Parijs als een symbolische ambassadeur voor culturele eenheid.

Het werd veel meer dan een kunst residency alleen. Het werd een avontuur. En een diepgaande kennismaking met een stad en een cultuur. De details van zijn ‘Cité internationale des arts’ residency en zijn Parijs-belevenis zal Dhiradj Ramsamoedj schetsen donderdagavond. Door middel van foto’s, filmpjes en zijn aldaar gecreëerde Anansi-spin, neemt de kunstenaar het publiek mee terug naar de talloze speciale momenten die hij in Parijs heeft ervaren.

De presentatie van Dhiradj Ramsamoedj in Readytex Art Gallery tijdens de Thursday-Night-Feature start om 19:30 uur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May