Suriname maakt nog kans op U-17 Concacaf eindronde
21 Sep 2016, 09:48
foto
Natio U-17 is vooral mentaal goed klaargestoomd voor de wedstrijd vandaag tegen Cuba.


De kansen voor de U-17 voetbalselectie van Suriname voor deelname aan de Concacaf eindtoernooi in maart 2017 zijn nog niet verspeeld. In groep A van de U-17 CFU kampioenschappen won Jamaica dinsdagavond van gastland Trinidad & Tobago met 3-2, na een 2-0 voorsprong bij ingaan van de rust.

Met het verlies van Trinidad blijft het eiland steken op 3 punten, evenveel als Suriname in groep B. In groep A zijn de landen al uitgespeeld en eindigt Jamaica op de eerste plaats, gevolgd door Haïti. Beide hebben 7 punten. Trinidad is geëindigd op de derde plaats in deze groep. Haïti won met 5-0 van Bermuda

In poule A gaat Cuba aan kop met 6 punten. De laatste speeldag in deze poulefase is vandaag. Suriname treft Cuba en bij winst, gelijk spel of een minimaal verlies, is Concacaf voetbal gegarandeerd.
De jongens die nu in Trinidad zijn, zijn er zich van bewust dat ze verder moeten en zijn vooral mentaal goed voorbereid door de technische staf op de wedstrijd tegen Cuba.

CFU heeft 5 beschikbare plaatsen voor het Concacaf U-17 eindtoernooi. Eerst zullen de 2 best geplaatsten van de twee poules van elk 4 landen, strijden voor de finale kampioensbezetting. Beste no 3 van deze 8 landen plaatst zich voor de Concacaf eindronde.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May