Suriname verliest met 3-1 van Curaçao
20 Sep 2016, 01:22
Suriname heeft met 1-3 verloren van Curaçao.

De U-17 voetbalselectie van Suriname was in de tweede ontmoeting van de CFU U-17 kampioenschappen minder succesvol. Maandagavond verloor het team van coach Johan Vorstwijk, van Curaçao met 3-1. In deze poule B won Cuba met maar liefst 6-0 van Guadeloupe. Cuba gaat in deze groep aan kop met 6 punten uit twee wedstrijden.

De ruststand in ontmoeting Curaçao-Suriname was al 3-1. Natio kwam vroeg en wel in de vierde minuut op voorsprong. Door goed combinatiespel kon Jenairo Enig het net vinden. Zes minuten later scoorde Curaçao de gelijkmaker. Curaçao scoorde verder in de laatste minuut van de eerste helft het derde doelpunt 3-1.

In de tweede helft verdedigde Curaçao sterk. Halverwege de tweede helft moest Suriname verder met 10 man. Rivaldo Doorson keek tegen zijn tweede gele kaart aan. Curaçao was fysiek beter, terwijl Suriname het moest hebben van combinatiespel en goed opbouwde aanvallen. Met Doorson in de kleedkamers had Suriname het heel erg moeilijk.

Door dit verlies is Suriname met 3 competitiepunten blijven steken op de derde plaats en moet Cuba, dat met zes punten aan kop gaat, gevolgd door Curaçao met 3, voor zich dulden. De kans op plaatsing voor de volgende ronde is behoorlijk geslonken, aangezien natio het in de laatste groepswedstrijd moet opnemen tegen Cuba, terwijl Curaçao in Guadeloupe een relatief makkelijkere tegenstander treft.

Op zondag werd de tweede speeldag van groep A afgewerkt. Daar speelde Jamaica tegen Haiti. Het werd een doelpuntloze wedstrijd: 0-0. In de tweede ontmoeting won gastland Trinidad & Tobago van Bermuda met 3-2. Het gastland stond met 2-0 achter. In deze poule gaat Haiti aan kop gevolgd door Jamaica, beide met 4 punten.

De nummers 1 en 2 van elke poule kwalificeren zich voor de eindronde van de U-17 Concacaf kampioenschappen samen met de beste nummer 3 van de 2 poules. Eerst strijden de nummers 1 en 2 van elke poule voor het kampioenschap binnen de Caribbean Footbal Union. In totaal gaan vijf FCU-landen over naar de eindronde van de U-17 Concacaf kampioenschappen die in maart 2017 worden gehouden. Suriname komt woensdag in actie tegen Cuba.