EBS'ers vieren feest met rinkelende kassa
20 Sep 2016, 00:01
foto


De werknemers van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) vieren sinds vrijdag feest. Zij hebben hun lumpsum van SRD 1250 vrijdag reeds ontvangen. Het principe-akkoord dat eerder overeengekomen was, is enigszins gewijzigd en blijft verder van kracht. In oktober, november en december komen de EBS'ers in aanmerking voor een duurtetoeslag van SRD 1.300. Het bedrag wordt deze drie maanden rond de 15e uitbetaald.

Starnieuws verneemt dat de ingangsdatum van de in principe overeengekomen loonsverhoging van SRD 500 wordt verschoven naar april 2017. Voor de maanden januari tot en maart 2017 geldt een maandelijkse duurtetoeslag van SRD 500. Dit bedrag zal medio van de maand worden uitbetaald.

De beloofde gemeenschappelijke verklaring van minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen en Steve Geerlings, voorzitter van de bond, is tot nu toe uitgebleven. De minister is met verlof en heeft geen informatie over de afwikkeling van hetgeen overeengekomen is de vorige week ten overstaan van president Desi Bouterse. Over de brief van vicepresident Ashwin Adhin over het saneren van overtollig personeel, wordt er voorlopig niet gesproken.

De in het principe akkoord overeengekomen verhoging van de kinderbijslag naar SRD 100 blijft gehandhaafd. Deze gaat in per januari 2016. De werknemers van de EBS hebben 80% korting op stroomgebruik tot 1500 kilowattuur per maand. Voor 20% die betaald moet worden, geldt het algemene tarief. In vergelijking met wat de EBS-werknemers krijgen, zijn die van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij er bekaaid van afgekomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May