DNA-voorzitter Simons in China voor vredesconferentie
20 Sep 2016, 03:07
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Simons op bezoek bij het hoofd van het International Department Central Committee of CPC.


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vertoeft in China. Zij zal van 20-23 september in Yinchuan, de Volksrepubliek China, een conferentie bijwonen in verband met de Internationale Dag voor de Vrede. Jaarlijks wordt deze dag, die door de Verenigde Naties (VN) is uitgeroepen, op 21 september herdacht. Op deze dag wordt stilgestaan bij de versterking van de idealen van vrede, zowel binnen als tussen alle naties en volkeren, meldt De Nationale Assemblee.

Deze conferentie heeft als thema: Duurzame ontwikkeling: Basiscomponenten van vrede. Het behoud van de vrede is een voorwaarde voor duurzame ontwikkeling, zoals vervat in de SDG’s van de VN en door haar lidstaten goedgekeurd. De 17-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling zijn in september 2015 tijdens een historische top van wereldleiders door de 193 lidstaten van de VN aangenomen. Tijdens die bijzondere vergadering zijn landen opgeroepen om gedurende 15 jaar te werken aan het bereiken van deze doelen. Het uiteindelijke doel is om armoede te reduceren, bescherming van de aarde en welvaart voor iedereen.

Simons zal de conferentie op woensdag toespreken. Tijdens het bezoek aan de Volksrepubliek China heeft de DNA-voorzitter ontmoetingen met diverse hoogwaardigheidsbekleders. Op maandag 19 september 2016 had zij een ontmoeting met Song Tao, head of the International Department Central Committee of CPC.

De parlementsvoorzitter heeft ook aangegeven dat Suriname China kan helpen om de handel en cultuur in de regio uit te breiden. Suriname zal hieruit ook leren om de economie van het land op een ander niveau te brengen. De relatie tussen beide landen moet volgens mevrouw Simons gebracht worden naar een niveau waarop kennis en vaardigheden kunnen worden uitgewisseld. Verder moet ook worden gekeken naar mogelijkheden op het gebied van huisvesting, landbouw en onderwijs.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May