EBS'ers moeten uiterlijk vandaag SRD 1250 ontvangen
19 Sep 2016, 06:33
foto


Uiterlijk vandaag moet de eenmalige uitkering (lumpsum) van SRD 1250 aan de werknemers van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) worden uitbetaald. Dit is overeengekomen tussen de aandeelhouder en de OWOS, de bond bij EBS. De leden van de bond hebben de overeenkomst aangenomen. Formeel moet deze nog worden ondertekend.

In oktober, november en december zullen de werknemers een duurtetoeslag van SRD 1300 ontvangen. De ingangsdatum van de eerder overeengekomen loonsverhoging van SRD 500, zal per april 2017 ingaan. Voor januari tot en met maart 2017 geldt een maandelijkse duurtetoeslag van SRD 500. De kinderbijslag is van SRD 80 naar SRD 100 verhoogd per januari 2016.

Starnieuws verneemt dat de werknemers die in actie waren, de kosten over de stakingsdagen zullen moeten betalen. Wanneer de terugbetaling zal plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen had eerder aangekondigd dat er een gezamenlijke verklaring zou komen van de aandeelhouder en de bond. Tot nu toe hebben geen van de twee partijen informatie verstrekt over de overeenkomst die ten overstaan van president Desi Bouterse is bereikt. In deze kwestie heeft de voorzitter van 'De Moederbond', Errol Snijders, bemiddeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May