Illegale goudzoekers verwijderd van Rosebel
15 Sep 2016, 14:48
foto
Politie, militairen en leden van de commissie Ordening Goudsector verwijderen illegalen van concessie Rosebel Gold Mines/Iamgold


De illegale goudzoekers zijn dinsdag en woensdag verwijderd van de concessie van Rosebel Gold Mines/Iamgold. Er zijn een graafmachine en diverse andere spullen in beslag genomen. Ruim 130 politieagenten, militairen en leden van de commissie Ordening Goudsector hebben deelgenomen aan de operatie, deelt commissaris Robby Ramjiawan mee aan Starnieuws. Hij had de algehele leiding, terwijl de operationele commandant Orlando Changoer was.

Ramjiawan zegt dat bij de verwijdering nauwelijks geweld is gebruikt. Gisteren zijn er wel enkele waarschuwingsschoten gelost. Voor overtreding van de Mijnbouwwet zijn er geen verdachten in verzekering gesteld. De lijst van in beslag genomen goederen en het dossier zullen zo snel mogelijk opgemaakt worden en naar het Openbaar Ministerie worden gestuurd. Er is overleg hierover gepleegd met de officier van Justitie, Cynthia Klein.

Rosebel Gold Mines/Iamgold heeft gezorgd voor brandstof, verblijf en voeding van de manschappen. Ramjiawan antwoordt op een vraag dat de logistieke bijstand van het bedrijf nodig was gezien 'de precaire situatie van het Korps Politie Suriname'. Hij is blij dat de operatie vlot is verlopen. De mensen waren van te voren gewaarschuwd. Velen hadden hun spullen al verwijderd uit het gebied, voordat de manschappen ter plekke aankwamen. Om te voorkomen dat de illegale goudzoekers terugkeren, is een eenheid van politie, militairen en OGS ter plekke om een oogje in het zeil te houden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May