Datsun bezig met verkoop teruggehaalde auto's SBB
11 Sep 2016, 00:01
foto


Datsun Suriname NV is al bezig de auto's die teruggehaald zijn bij Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) te verkopen. Per deurwaardersexploot zijn 106 brieven bezorgd bij SBB met de ontbinding van de huurkoopovereenkomst. De directie van Datsun zegt aan Starnieuws dat duidelijk is gebleken dat het bedrijf de eigenaar is van de voertuigen. Dit is ook door de rechter erkend. Er was geen schikking nodig zoals minister Steven Relyveld verklaarde tegenover journalisten.

De bewindsman zei dat de zaak naar een bodemprocedure is verwezen, waarbij niemand nu iets met de auto's kan doen. Relyveld betreurt het dat Datsun geen schikking wilde treffen. De bewindsman gaf aan dat het conservatoir beslag dat gelegd was op de rekeningen van SBB opgeheven is. De rechter heeft dit besluit genomen, maar heeft het verzoek van SBB om Datsun te verbieden rechtsmaatregelen te treffen, afgewezen.

SBB heeft een betalingsachterstand van bijkans US$ 614.000. Op grond hiervan was conservatoir beslag gelegd op de rekeningen van SBB. De vordering is door Datsun begroot op US$ 713.457. Uit het proces blijkt dat er reeds betalingsachterstanden waren ontstaan bij eerste aanschaffingen in 2008, 2009 en 2010. In oktober 2010 is er een herfinanciering overeengekomen, waarin is bepaald dat geen van de voertuigen in eigendom zou overgaan van SBB zolang niet de koopsom van het hele pakket is voldaan. Deze overeenkomst is door beide partijen getekend. Datsun stelt rechtmatig eigenaar te zijn van de voertuigen en heeft de ontbindingsprocedure intussen afgerond.

U kunt het vonnis van de kantonrechter hier downloaden.
pdf-icon.gif Vonnis_Datsun.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May