Suriname en Guyana gaan samen toeristen aantrekken
10 Sep 2016, 00:01
foto
De ministers Andy Rusland van TCT en zijn Guyanese collega Dominic Gaskin van Business.


Suriname en Guyana hebben afgesproken nauw met elkaar samen te werken om toerisme te promoten. Guyana Schild, dat deel uitmaakt van de Amazone, is uniek in de wereld. Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme en zijn collega Dominic Gaskin hebben een onderhoud hierover gehad vrijdag in Nickerie. Uiterlijk 15 oktober zal de technische commissie van beide landen een gezamenlijk voorstel op tafel leggen van de zaken die besproken zijn. Dit zal voorgelegd worden aan de respectieve regeringen, waarna een memorandum of understanding getekend kan worden.

Rusland en Gaskin benadrukten dat door gezamenlijk op te treden meer effect kan worden bereikt. Beide landen opereren in het Caribisch Gebied en hebben een ander soort toerisme te bieden. Gaskin stelde dat beide landen gezamenlijk naar beurzen kunnen gaan en samen de promotion en marketing doen. Zodra meer toeristen naar Suriname en Guyana komen en ondernemers willen investeren, is de missie geslaagd. Binnen twee jaar moeten er volgens hem zichtbare resultaten neergezet worden. Er zal een gezamenlijk pakket worden aangeboden aan toeristen.

"Wij promoten het unieke van het Guyana Schild te weinig. Wij maken ook te weinig gebruik van dat beide landen deel uitmaken van de Amazone. Wij hebben het recht om die naam te gebruiken," stelt Rusland. Hij haalde aan dat er decennialang gesproken wordt over aantrekken van toeristen en de samenwerking met Guyana oppakken, maar er zijn geen concrete acties ondernomen. President Desi Bouterse en zijn Guyanese ambtgenoot David Granger hadden op 1 juli een onderhoud met elkaar in Nieuw Nickerie. Daar zijn afspraken gemaakt om de samenwerking te intensiveren. Dit gesprek is een uitvloeisel daarvan.

Minister Rusland deelde mee dat alle problemen waarmee de toerismesector tussen de twee landen te maken heeft, meegenomen worden in het document dat gepresenteerd zal worden. Het gaat om onder andere visa, veerverbinding, luchttransport, toeristenkaart, veiligheid. Er zijn verschillende problemen geïdentificeerd die verder aangepakt zullen worden. Rusland en Gaskin zijn optimistisch over de samenwerking. Door de krachten te bundelen zullen er meer resultaten worden bereikt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May