Strengere controle en maatregelen tegen prijsopdrijving
10 Sep 2016, 00:45
foto
Door Economische Controle Dienst in beslag genomen babyvoeding en sigaretten. (Foto: HI Voorlichting)


Prijzen van vooral basisgoederen en economisch-strategische goederen, zoals gascilinders, brandstof en bouwmaterialen, waaronder cement, zullen strenger gecontroleerd worden en tegen prijsopdrijvers, smokkelaars en hamsteraars zal harder worden opgetreden. Deze week heeft de Economische Controle Dienst (ECD) al bij twee winkels een partij babyvoeding van het merk Nutrilon (400 gram en 900 gram) en smokkelsigaretten van het merk Tradition in beslag genomen.

Eerder deze maand zijn bij drie winkeliers die gascilinders hamsterden, deze in beslag genomen, meldt de Voorlichting van Handel en Industrie (HI). Minister Sieglien Burleson van HI, heeft in verband met de verhoogde controle, een serie gesprekken gevoerd met diverse organisaties, zoals consumentenorganisaties, importeurs en de Vereniging van Winkeliers.

De babyvoeding is in beslag genomen, omdat de winkelier aan prijsopdrijving deed. Volgens decreet E-2a is de toegestane winstmarge voor baby- en kindervoeding voor de kleinhandel vastgesteld op 15% en voor groothandel 10%. De winkelier vroeg voor Nutrilon 1 (900 gram) SRD67 i.p.v. SRD64,69 en voor Nutrilon 2 (400 gram) een bedrag van SRD30 i.p.v. SRD28,25. De sigaretten van de andere winkelier waren van smokkel afkomstig. Het Openbaar Ministerie zal deze zaken verder afhandelen zegt HI.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May