Unicef: Wereldwijd bijkans 50 miljoen kinderen ontheemd
07 Sep 2016, 08:26
foto
Unicef heeft een nieuw rapport gepubliceerd over situatie van kinderen die ontheemd zijn.


Wereldwijd zijn bijkans 50 miljoen kinderen gedwongen om hun huis te verlaten door gewelddadige conflicten. Het Kinderfonds Unicef meldt in een nieuw uitgegeven rapport dat bescherming van deze kinderen niet is wat het wezen moet. Zij ontvluchten hun situatie, maar velen belanden van de regen in de drup.

Naast gewapende conflicten migreren miljoenen in de hoop op het vinden van een beter en veilig leven. Vaak getraumatiseerd door conflicten worden de kinderen ook nog geconfronteerd met diverse gevaren, met inbegrip van verdrinking op zeereizen, ondervoeding, uitdroging, mensenhandel, ontvoering, verkrachting of zelfs moord.

In landen die zij aandoen, worden zij geconfronteerd met vreemdelingenhaat en discriminatie. In het nieuwe rapport worden gegevens gepresenteerd die een ontnuchterend beeld geven van de situatie van miljoenen kinderen die ontheemd zijn geraakt.

Anthony Lake, algemeen directeur van Unicef, vraagt om actie te ondernemen tegen de vele gevaren waartegen de kinderen bloot worden gesteld. Ongeveer 20 miljoen kinderen zijn ontheemd door ernstige armoede en geweld. Veel vluchtelingen hebben geen papieren waardoor zij nog grotere risico's lopen om tussen wal en schip terecht te komen. Unicef vraagt acceptatie en bescherming van kinderen die noodgedwongen hun huis moeten ontvluchten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May