Orkaan Newton doet Mexicaanse Pacifische kust aan
06 Sep 2016, 20:11
foto
Orkaan Newton is aan land gegaan in het westen van Mexico. (Beeld: BBC)


Orkaan Newton is vandaag aan land gegaan in het westen van Mexico in de buurt van de populaire toeristische badplaats Cabo San Lucas. Het Amerikaanse National Hurricane Center verwacht dat winden met een orkaankracht zich over Baja California Su zullen verspreiden.

Het centrum heen maximale aanhoudende winden van 150 km per uur geregistreerd. Eerder was hevige regenval en eventueel plotselinge overstromingen voorspeld. De Mexicaanse regering heeft een orkaan waarschuwing voor het vaste land afgekondigd in een strook van Guaymas tot Bahia Kino.

Hetzelfde weersysteem heeft meer dan dertig modderstromen in de Mexicaanse deelstaat Guerrero veroorzaakt. Tientallen mensen moesten worden overgevlogen vanuit een regen overspoeld wooncomplex in Acapulco. Maandag laat maakte de bewolkte hemel in de gemeente Los Cabos plaats voor zware regen en wind die in kracht aan het toenemen was.

Er zijn twaalf opvangcentra geopend en stonden automobilisten in wachtrijen om hun voertuigen bij te vullen bij de tankstations voor de aankomst van de orkaan. Newton heeft gisteren orkaankracht bereikt over de Stille Oceaan.
In het weekend heeft orkaan Hermine de Amerikaanse staat Florida gehavend en is verzwakt als tropische storm afgedreven van de Amerikaanse oostkust.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May