Hooghart niet te spreken over reactie od JusPol
06 Sep 2016, 06:22
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


Vakbondsleider Ronald Hooghart vindt het niet in de haak dat onderdirecteur (od) Sharmila Kalidien-Mansaram reageert op een brief die hij geschreven heeft aan minister Jennifer van Dijk-Silos. Hooghart stelt dat hij voorzitter is van de Algemene Bond van Personeel bij Justitie en Politie. Dat is algemeen bekend.

Hooghart zegt in gesprek met Starnieuws dat hij niet als Assembleelid de brief heeft geschreven, maar als voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). De mensen bij Bureau Familie Rechtelijke Zaken (Bufaz) hebben van alles meegemaakt in het gebouw waar zij ondergebracht waren. Hooghart zegt meegewerkt te hebben aan de verhuizing toen de balken naar beneden begonnen te komen. Maar zij zijn van de regen in de drup beland. Want het gebouw waar zij naar toe zijn verhuisd, voldoet ook niet.

De vakbondsleider heeft een brief geschreven waarin hij aangeeft dat mensen in- en uit moeten scannen. Volgens de wet moeten er intekenlijsten zijn waarin het personeel tekent. "Scannen staat niet in de wet. Er kan over de situatie gesproken worden om een oplossing te vinden, maar mevrouw Mansaram is rancuneus bezig door het personeel zo te behandelen. Zij is zelf rancuneus behandeld en doet nu hetzelfde. Het is in haar psyche gegaan blijkbaar," stelt Hooghart.

De vakbondsleider vraagt zich af of de minister achter het ingezonden stuk staat dat Mansaram heeft geschreven. Hij merkt op juist met de minister een afspraak te hebben om in de recesperiode enkele zaken te bespreken. Hooghart is zeer te spreken over waarnemend directeur Humphrey Tjin Liep Shie die hem correct behandelt. Hij kan de houding die de onderdirecteur aanneemt, niet waarderen. Hooghart vindt dat niet correct wordt gecommuniceerd. Mansaram vertoont arbeidersonvriendelijk gedrag en gaat op een respectloze manier met mensen om. Hooghart stelt dat als men vechten wil, hij het gevecht niet uit de weg zal gaan.

U kunt de brief van CLO-voorzitter Ronald Hooghart hier downloaden.
pdf-icon.gif Brief_juspol_2.9_.16_.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May