286 ambtenaren (74%) geslaagd in cursusjaar 2015-2016
06 Sep 2016, 04:28
foto


74% van de 389 ambtenaren die de Vooropleiding Surnumerair, Surnumerair en de Voortgezette Opleiding voor het cursusjaar 2015-2016 volgden, is geslaagd. Op de opleiding Bevolkingsadministratie Basis en Bevolkingsadministratie I zaten er honderd cursisten van wie 73 (73%) de eindstreep hebben gehaald.

De geslaagden ontvingen op maandag 5 september hun certificaten en diploma's in de Congreshal. De vijf bestgeslaagden zijn: Darshenie Jagessar (ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij) voor de Vooropleiding Surnumerair, Jenny Djojodikromo (ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur) voor de Surnumerairsopleiding, Tania Seedo (Onderwijs Wetenschap en Cultuur) en Rosnie Lalta en Soraya van den Berg (Biza) voor Bevolkingsadministratie I.

De verschillende ambtenarenopleidingen worden door de afdeling Vorming en Opleiding van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) georganiseerd en gecoördineerd voor ambtenaren om mee te kunnen gaan met moderne maatschappelijke ontwikkelingen. Het doel is om een goed functionerende overheid te creëren. "Voor de verbetering van de dienstverlening met een sterke focus op alle afnemers van overheidsdiensten, is het noodzakelijk om de ambtenaren te trainen, op te leiden en te begeleiden. Door op maat gesneden opleidingen aan te bieden, wordt er een evenwicht in vraag en aanbod gebracht en de juiste vaardigheden aangereikt waardoor er een efficiënte, hervormde en rationele overheidsdienst wordt gecreëerd met hoge productiviteit enerzijds en goed gemotiveerde ambtenaren anderzijds", zei minister Mike Noersalim van Biza bij de uitreiking. Hij riep de geslaagden op om hun werk competent en klantgericht uit te voeren.

Net als de bewindsman, riepen verschillende docenten de geslaagden op om de kennis en vaardigheden in de praktijk toe te passen. Docent Paul Brandon toonde zich bezorgd over het geringe aantal mannelijke cursisten dat zich aanmeldt voor de verschillende ambtenarenopleidingen. Hoewel dit een nationale en internationale trend schijnt te zijn, vroeg hij Biza speciale aandacht hiervoor. Volgens minister Noersalim is de trend ook reeds opgemerkt door zijn ministerie. De afdeling Bureau Gender Aangelegenheden van Biza is bezig met strategieën om meer mannen te betrekken bij diverse activiteiten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May