EBS over gas: Geen reden tot paniek en hamsteren
04 Sep 2016, 14:52
foto


Er is geen reden tot het hamsteren van gascilinders, zegt de Energiebedrijven Suriname (EBS). Het bericht dat er een mogelijke schaarste aan gas zou zijn, heeft een verhoogde toeloop naar depothouders veroorzaakt waardoor deze snel door hun voorraad heen zijn.

In een persbericht zegt de EBS dat uit controle is gebleken dat depothouders, ondanks ze goed bevoorraad zijn, consumenten voorhouden dat zij geen gascilinders in voorraad hebben. “Tegen deze depothouders zijn maatregelen getroffen.” Depothouders die door hun voorraad heen zijn, worden volgens de EBS zo gauw zij dat aangeven weer bevoorraad.

Het bedrijf zegt dat hij er alles aandoet om enige schaarste aan gascilinders te voorkomen. “Ook voor de 100 lbs gascilinders kan de klant volgens de gebruikelijke procedure terecht bij de Ogane. “Er is geen reden tot paniek.” De EBS doet een beroep op consumenten om alert te blijven en eventueel geconstateerde ongeregeldheden door te geven aan de afdeling Economische Controle Dienst van het ministerie van Handel en Industrie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May