Korpsleiding beklaagt zich over gedrag Assembleelid Jogi
04 Sep 2016, 04:32
foto
Assembleelid Mahinder Jogi


De leiding van het Korps Politie Suriname heeft een schrijven gericht aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons waarin beklag wordt gedaan over het gedrag van Assembleelid Mahinder Jogi (VHP). De volksvertegenwoordiger zou een politieagente van Saramacca onheus hebben bejegend tijdens de uitoefening van haar job. Het relaas van de politie is onder de aandacht gebracht van de Assembleevoorzitter.

Jogi om commentaar gevraagd hierover, zegt aan Starnieuws dat ongeveer drie weken geleden zijn vader was aangereden bij het oversteken. Toen hij samen met zijn echtgenote en andere familieleden ter plekke aankwam, trof hij zijn 78-jarige vader badend in bloed op het wegdek aan. "Zijn gezicht was helemaal onder bloed. Ik wilde zijn gezicht schoonmaken, maar mocht hem niet aanraken van de politieagente die ter plekke was," legt Jogi uit.

Het Assembleelid merkt op dat de politieagente hem, ondanks aandringen om zijn vader bij te staan, verbood om hem aan te raken. Zij zou ook gezegd hebben dat hij zich geweldig voelt, omdat hij Assembleelid is. Ook zou zij hem voor de voeten hebben gegooid dat zijn kinderen geen manieren hebben. Jogi voert aan dat hij erg emotioneel was om zijn vader daar bloedend te zien liggen, zonder dat hij zelfs zijn gezicht kon schoonmaken. Hij merkt op dat er zeker dertig mensen getuige zijn van wat zich heeft afgespeeld.

Jogi is op de hoogte gebracht door de leiding van De Nationale Assemblee over het schrijven. Hij heeft uitleg gegeven over wat zich heeft voorgedaan. Het Assembleelid meent dat deze kwestie tegen hem wordt gebruikt, omdat hij vaak opmerkingen gemaakt heeft over het functioneren van de politie in Saramacca. "Als volksvertegenwoordiger is het mijn taak om zaken aan de kaak te stellen. Ik vind dat er rancuneus wordt gehandeld," zegt Jogi. Zijn vader is vrijdag ontslagen uit het ziekenhuis en heeft nog bedrust nodig.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May