Lebi Doti, Pisian en Baku blij met schoon drinkwater
02 Sep 2016, 17:06
foto
Minister Regilio Dodson onthult het naambord van het 'Waterproject' te Lebi Doti in het stuwmeergebied. (Foto's: NH)


Bewoners van Lebi Doti, Pisian en Baku zijn blij met veilig drinkwater uit de kraan. Het water uit het stuwmeer wordt gezuiverd door een hypermoderne drinkwaterinstallatie. De regering heeft dit project voor SRD 1.4 miljoen gefinancierd. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft de waterinstallatie donderdag officieel in gebruik genomen.

In het gebied kan er niet diep geboord worden om water te winnen. De enige mogelijkheid is om water uit het stuwmeer te zuiveren. Er is veel laboratorium onderzoek gedaan waaruit gebleken is dat het gezuiverd water geschikt is voor consumptie, deelt het ministerie van NH mee. Het project is uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Baska NV. De watertoren staat er voor gegarandeerd 25 jaren en mogelijk langer. Dodson onderstreepte het belang van goed onderhoud. Het ministerie heeft vier personen van het gebied aangetrokken die samen met de Dienst Watervoorziening ervoor moeten zorg dragen dat de watervoorziening in de dorpen gegarandeerd blijft.

De minister stelde voor om een deel van het geld dat in het dorpsfonds is, aan te wenden voor onderhoud en kleine reparaties, indien deze zich voordoen. De bewindsman vroeg de dorpen niet te wachten op actie van de overheid maar zelf met initiatieven te komen. Minister Dodson ging ook in op de goudwinnings activiteiten in de Sarakreek. Hij onderstreepte het belang van het doorsteken van de opgeworpen dammen in de zijtakken van de kreek aan de goudzoekers. Hierdoor wordt het water uit de Sarakreek wederom ververst.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May