Blijde gezichten bij inaugurele vlucht SLM naar Miami
01 Sep 2016, 20:36
foto
De SLM vliegt na bijkans drie decennia rechtstreeks naar Miami. Vandaag is de inaugurele vlucht uitgevoerd. (Beeld: René Gompers)


“Goede reis, kom goed aan,” wordt er toegewenst tussen de stevige handdrukken en brasa’s door. In de vertrekhal maakt een groep enthousiaste mannen nog een ‘ussie’ voordat ze zich aanmeldt voor vertrek. Een passagier gooit nog een kusje terug voordat zij vlucht PY 421 van de SLM instapt. De motoren gaan sneller draaien, het gejuich van het SLM personeel is luider wanneer het vliegtuig statig onder de watersaluut rolt voor ‘take off’ naar Miami, Florida. Even later stijgt het vliegtuig vol goede moed op, rechtstreeks naar ‘the USA’. De SLM heeft vanmiddag na bijkans drie decennia haar rechtstreekse vluchten naar Miami hervat.

Door strenge wetgeving, hogere eisen en ook nog al de nieuwe maatregelen als gevolg van terrorisme, kon de SLM de route naar Miami niet meer onderhouden, legt Robbi Lachmising, directeur van SLM uit. “We hebben deze vlucht tot nu toe via Georgetown (Guyana) en Aruba uitgevoerd. Het heeft zo een 25 tot 30 jaar geduurd voordat wij aan al die eisen en voorwaarden konden voldoen voor die rechtstreekse vlucht naar Miami. Het is vandaag toch een belangrijke dag in de historie van de SLM, Luchthavenbeheer en Suriname omdat de Amerikaanse veiligheidsautoriteiten eindelijk onze luchthaven hebben goedgekeurd zodat wij vandaag rechtstreeks kunnen vliegen.”

PY 421 is op tijd (12:00) vertrokken vanuit Paramaribo. De volgeboekte vlucht is 16:06 geland op Miami. Iets meer dan 130 passagiers hebben de ‘inaugurele’ vlucht meegemaakt. Lachmising, minister Andy Rusland van Transport, Communicatie & Toerisme, Melvin Bouva vicevoorzitter van De Nationale Assemblee en Vijay Chotkan, directeur Luchthavenbeheer hebben ook deelgenomen aan de ‘eerste’ vlucht op de route. Op de persconferentie vooraf aan de vlucht, hebben zij elk hun blijdschap geuit over de bereikte mijlpaal en de nieuwe kansen voor de SLM, de luchtvaart, de economie en toerisme die deze vliegroute biedt.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May