Peneux wil samen met Juspol hangjongeren aanpakken
19 Aug 2016, 20:56
foto
Opening van het Meldpunt voor Kinderbescherming in het district Coronie. (Foto: MinOWC)


Onderwijsminister Robert Peneux heeft een beroep gedaan op zijn collega Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie om het hangjongeren problematiek gezamenlijk aan te pakken. Hij deed het verzoekdonderdag bij de opening van het Meldpunt voor Kinderbescherming te Coronie.

Het Meldpunt is geopend in het kader van het handhavingsbeleid van het ministerie van JusPol, gericht op de bescherming van kinderen. De onderwijsminister gaf in felle bewoordingen aan dat hij afgelopen schooljaar zeven leerkrachten heeft 'opgehoepeld' omdat zij seksuele gunsten ontvingen van leerlingen in ruil voor goede rapportcijfers. “Wanneer wij zaken ontdekken moeten wij het zeggen. We moeten ook de attitude hebben om op te treden”, zei de bewindsman. Hij is er voorstander van dat kinderprostitutie en kindermisbruik in de samenleving een halt toe geroepen moet worden. De bewindsman hoopt dat de Coroniaanse gemeenschap gebruik maakt van het Meldpunt om de klachten over kindermisbruik te deponeren.

Peneux heeft ook aangehaald dat er een onderzoek ingesteld zal worden naar de slechte slagingsresultaten in Coronie. Hij vindt het vreemd dat hij “de best gekwalificeerde leerkrachten” in het district heeft, maar dat het percentage geslaagden toch zo laag (27%) is. De onderwijsminister is al bezig met de leerplichtwet, waarbij de leerplichtige leeftijd verruimd zal worden van 7 tot 12 jaar naar 4 tot 16 jaar. Indien deze wet een feit is zullen ouders en verzorgers die zich niet aan die wet houden beboet worden, meldt het ministerie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May