Moestadja vindt scripties over arbeidsrecht relevant
19 Aug 2016, 19:41
foto
Overhandiging van afstudeerverslagen aan minister Soewarto Moestadja. Vlnr: Sulakshana Sewkaransing, Sinatra Soekhradj, Glenn Piroe (onderdirecteur Juridische en Internationale Zaken Arbeid) en Firosh Abdoelaziz (adviseur minister. (Foto: Arbeid)


Sulakshana Sewkaransing en Sinatra Soekhradj, afgestudeerden van de Anton de Kom Unniversiteit van Suriname, hebben het arbeidsrecht tot thema gemaakt van hun afstudeerscripties. Sewkaransing had als onderwerp ‘Het recht op arbeid voor mensen met een beperking’ en Soekhradj ‘De rechterlijke ontbinding van de arbeidsovereenkomst’. Zij overhandigden vandaag hun werkstukken aan minister Soewarto Moestadja van Arbeid, die aangaf dat zij bestudeerd en beleidsmatig zullen worden benut op het ministerie.

Het ministerie zal zich sterk blijven maken voor voldoende rechtszekerheid en waarborging voor met name de economische zwakke partij bij het arbeidsproces, namelijk de werknemer, zegt de voorlichting van Arbeid. In de nieuwe beleidsnota van het ministerie is er aandacht voor het recht van mensen met een beperking. De thesis met dit onderwerp, kan dienen ter ondersteuning van het arbeidsmarktbeleid gericht op mensen met een beperking. De thesis over ‘De rechterlijke ontbinding van de arbeidsovereenkomst’, geeft richtlijnen voor de berekening van ontslagvergoeding.

Moestadja ziet ‘decent work’, als onderdeel van een welzijnssamenleving, zegt de voorlichting van Arbeid. “Arbeid is het fundament van elke welzijnssamenleving, daarom zal het ministerie van Arbeid zich onvermoeid inspannen om elk volwassen individu het recht op arbeid te laten beleven, ongeacht de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de persoon”, stelt hij. “Het kan niet zo zijn dat een werknemer met lege handen naar huis wordt gestuurd bij beëindiging van een dienstbetrekking, ook wanneer er sprake zou zijn van ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de rechter.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May