Schoonmaak bermen Oost-Westverbinding Marowijne
19 Aug 2016, 17:50
foto
De bermen van de Oost-Westverbinding worden opgeschoond. (Foto's: BIC Marowijne)


Het district Marowijne krijgt een facelift. De bermen van de Oost-Westverbinding worden ontdaan van hoog wied. Zwerfvuil op de bermen wordt direct opgeruimd en het verkeersmeubilair wordt hersteld. Deze facelift wordt ondersteund door commissariaat Para met de inzet van hun taludmaaier en veldwerkers van de dienst Openbaar Groen, deelt districtssecretaris Freddy Danïel van Marowijne mee.

Danïel zegt dat districtscommissaris Jerry Miranda wenst bij te dragen aan de veiligheid van weggebruikers en de verfraaiing van het district. Op bepaalde bermgedeelten stond de begroeiing hoger dan een meter, wat het overzicht van de weggebruiker belemmert en verkeersmeubilair overwoekerd. De bermen aan weerszijde van Oost-Westverbinding vanaf de grens met Commewijne tot Albina worden in hun totale lengte schoongemaakt en onderhouden.

Volgens Danïel zijn deze werkzaamheden onderdeel van het totaal milieu-beleid in het district. Het ressort Albina wordt dagelijks ontdaan van zwerfvuil. Op Moengo is het commissariaat gestart met het ophalen van alle loostrenzen en de reguliere vuilophaal van huisvuil is genormaliseerd in de meeste bestuursressorten, meldt het Burger Informatie Centrum Marowijne.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May