DA'91: Parlementaire dictatuur gevestigd
17 Aug 2016, 20:48
foto


We hebben een parlementaire dictatuur en laat niemand ons volk anders wijs maken!Met het doordrukken van een wet om kwart over vier in de ochtend om de rechterlijke uitspraak tegen Sapoen en Chitan tegen te gaan, heeft de voorzitter van De Nationale Assemblee samen met haar volksvertegenwoordigers die voor gestemd hebben between dat wij een Parlementaire dictatuur hebben in ons land.

Deze zelfde DNA-voorzitter heeft bij haar aantreden lezingen gehouden voor de Democratiemaand georganiseerd door Stichting Projekta, waarbij zij duidelijk uitleg gaf hoe een democratisch parlement functioneert! U kunt het allemaal nog terugvinden bij deze organisatie die nimmer haar historisch materiaal kwijtraakt of vernietigt.

En nu, zoals een dievenbende in het holst van de nacht of wanneer de kippen nog op stok zijn en alle brave burgers slapen, hebben zij onze democratie gestolen en de macht die hun toevertrouwd is door het volk, misbruikt. Misbruik van parlementaire macht is een misdaad tegen alle burgers. De veiligheid van elke Surinaamse burger is aangetast, wanneer rechterlijke vonnissen genegeerd kunnen worden door willekeurige wetgeving van DNA.

Hebben wij daarvoor volksvertegenwoordigers gekozen? Zijn onze volksvertegenwoordigers alleen daar om zichzelf te beschermen en de rest van ons zonder rechten te laten leven. Het is al zichtbaar in onze samenleving dat mensen vinden dat zij het recht in eigen hand mogen nemen. Het kwaad dat de meerderheid van de gekozen DNA leden onze kinderen aandoet door hun basis rechten te ontnemen, is niet te voorzien. Wij zullen als burgers met rechtgeaarde middelen hier tegen blijven protesteren, omdat we weten dat wij als burgers gekozen hebben voor een functionerende rechtsstaat en democratie en niet voor een dictatuur in welke vorm dan ook! DA’91 zal niet rusten in de strijd samen met alle burgers voor de terugkeer van de democratie en instandhouding van de rechtsstaat. Burgers sta op, sluit u aan en laat uw stem luid en duidelijk horen!
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May