Sozavo zal meer wijkkantoren opzetten in Sipaliwini
17 Aug 2016, 02:03
foto
Minister Joan Dogojo in gesprek met bewoners van Sipliwini. (Foto: Sozavo)


In het district Sipaliwini blijkt er een grote behoefte te zijn aan wijkkantoren van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Minister Joan Dogojo bezocht diverse dorpen in het district. Zij zal nagaan in welke gebieden deze kantoren het beste opgezet kunnen worden. Gedacht wordt aan het opzetten van een wijkkantoor in Atjoni, vanwege de centrale ligging. Ook de dorpen Gujaba en Debike zijn geschikte locaties.

De delegatie onder leiding van minister Joan Dogojo hield besprekingen met het traditioneel gezag en had ontmoetingen met de plaatselijke bevolking, waarbij ook identificatie plaatsvond van mensen met een beperking en zwakke huishoudens. In het kader van het sociaal ondersteuningsprogramma van het ministerie zijn er ook voedselpakketten uitgereikt aan behoeftigen, meldt Sozavo.

De delegatie heeft gesproken met de dorpshoofden en kapiteins van de dorpen Bata Liba, Pokigron, Gengeston, Pambo Oko, New Aurora en Tjali Konde, Gujaba, Pikin Slee, Futu Naa Kaba, Boto Pasi, Kamalua, Dan, Masia Kriki, Hei Kununu, Tu Maipa, Semoisie en Man Lobi. De dorpen zijn bezocht in de periode 8 - 12 augustus. Tijdens de bespreking zijn diverse pijnpunten aangehaald door de dorpelingen.

De komende maanden zullen diverse districten worden aangedaan door het ministerie ter uitvoering van armoedebestrijding, zoals opgenomen in het Stabilisatie- en Herstelplan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May