Al ruim 3000 grondbeschikkingen uitgegeven in Nickerie
16 Aug 2016, 23:06
foto
Minister Steven Relyveld reikt een grondbeschikking uit in Nickerie.


De dependance van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) van Nickerie heeft sinds haar vestiging in het district, daar al meer dan 3000 grondbeschikkingen uitgegeven. 310 Nickerianen hebben dinsdag een toewijzingsbeschikking ontvangen van minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB).

Minister Steven Relyveld zegt dat er hard wordt gewerkt aan de achterstand bij het uitgeven van beschikkingen. Nu is men bezig met de stukken van het ‘Back Pro’ project. Daar zal in de droge periode begonnen worden met het aanpakken van de wegen en zal EBS starten met het aanleggen van electra. Er is al waterleiding op een deel van het project en het is de bedoeling dat er scholen, winkels en een politiebureau komen, zegt Relyveld.

Assembleelid Rashied Doekhie was aanwezig bij de uitreiking, evenals districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh. Joeloemsingh drukte de ontvangers van de toewijzingsbeschikking op het hart om te voldoen aan de in de beschikking gestelde voorwaarden; een toewijzingsbeschikking vervalt immers na vier maanden.

Het hoofd van de RGB-dependance Nickerie, Zohoraghatoen Santoe, vierde op deze dag ook het ingaan van haar pensioen. Zij kreeg een presentje en een award van de minister en het secretariaat van de districtscommissaris. Santoe is de eerste persoon die de leiding heeft gehad van de dependance Nickerie. Relyveld gaf haar een 8,5 voor haar functioneren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May