Arya Dewaker tilt Engelse taal hogerop
16 Aug 2016, 09:08
foto
Kleuters hebben met verschillende thema's gedemonstreerd wat ze hebben geleerd in het Engels. (Foto's: Arya Dewaker)


Kleuters op de vijf basisscholen van Arya Dewaker hebben hun eerste jaar Engels erop zitten. Wat ze hebben geleerd, hebben de kleuters uitgebeeld in de vorm van liedjes, versjes, musicals, rollenspel en vertelling. Het vak Engels is aan het begin van het schooljaar 2015-2016 ingevoerd op deze vijf scholen.

‘The English Parrot’ de methode die Stichting Leren voor een Goede Toekomst heeft ontwikkeld, is gebruikt voor deze kleuters. Stichting Arya Dewaker vindt dat kinderen het Engels in een vroeg stadium moeten leren om later optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die de regio en de rest van de wereld bieden.

Het project is een pilot en is het de bedoeling dat elk leerjaar een methode wordt ingevoerd tot en met het 8ste leerjaar (klasse 6). Stichting Arya Dewaker wijst erop dat de Engelse taal geen barrière moet zijn voor leerlingen in het land. “De toetreding tot de Caricom maakt dat wij niet langer kunnen uitstellen om het Engels structureel in te voeren in het onderwijssysteem.” Zij wijst erop dat de Europese Unie het Engels als officiële taal heeft uitgeroepen. Het Engels zal dus op elke internationale conferentie als voertaal worden gebruikt.

Arya Dewaker zegt dat wetenschappelijk is bewezen dat kinderen tussen 1 en 7 jaar heel erg taalgevoelig zijn en meerdere talen tegelijk kunnen aanleren. Zij vindt het de plicht en verantwoordelijkheid van het onderwijsbeleid in het land om het Engels tot een hoger doel te stellen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May