Medewerkers Biza voor training naar China
16 Aug 2016, 02:57
foto
De Chinese ambassadeur Zhang Jinxiong op bezoek bij minister Mike Noersalim. (Foto: Biza)


Vier medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken volgen een training in de Volksrepubliek China. Het gaat om twee personen van de Bevolkingsadministratie en twee van de Communicatie Unit. Ambassadeur Zhang Jinxiong heeft in een onderhoud met minister Mike Noersalim aangegeven dat China niet alleen beurzen biedt, maar ook bereid is om andere projecten uit te voeren. Het ministerie van Binnenlandse Zaken kan projecten in overleg met Buitenlandse Zaken indienen.

Suriname en China hebben nu al veertig jaar goede diplomatieke banden. De samenwerking tussen beide landen kan volgens de ambassadeur verder worden verdiept. Noersalim informeerde de ambassadeur over de beleidsgebieden van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij legde uit dat het Centraal Bureau voor Burgerzaken, bezig is met het digitaliseren van documenten en processen, de afdeling Religieuze Aangelegenheden die werkt aan versterking van de natie samen met religieuze organisaties en hun leiders, het overheidspersoneelsbeleid en het proces van transformatie van personeelszaken naar human resource management.

De Chinese ambassadeur ging op zijn beurt ook in op de overheidsadministratie in zijn land en de ministeries van Burgerzaken en Human Resource Management, die belast zijn met specifieke taken. Hij moedigde minister Noersalim ook aan om, indien het ministerie behoefte heeft, verzoeken in te dienen voor specifieke trainingen en uitwisselingsprojecten. Volgens de ambassadeur stelt China jaarlijks tientallen beurzen voor trainingen beschikbaar, die ook door Binnenlandse Zaken kunnen worden aangevraagd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May