Diploma voor managers uit gezondheidszorg
15 Aug 2016, 22:36
foto
De geslaagden van de eenjarige opleiding van het FHR Lim A Po Instituut en het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur


Twintig managers uit zorginstellingen hebben vrijdag, het FHR-Erasmus Diploma Programma Zorgmanagement ontvangen uit handen van de minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel. Het gaat om een eenjarige opleiding van het FHR Lim A Po Instituut in samenwerking met het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. De cursus is voor de tweede keer verzorgd.

Het programma is bestemd voor directeuren, managers en professionals met een managementtaak in de gezondheidszorg van zowel overheid, als private sector organisaties. In zijn toespraak legde Pengel de nadruk op het belang van continue (bij)scholing van alle actoren binnen de gezondheidszorg. De directeur van het ministerie, Wijngaarde-van Dijk, vroeg bijzondere aandacht voor het verbeteren van de kwaliteit van de zorg en voor het verscherpen van de rechten van patiënten in Suriname.

De verpleegkundig directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), Herman Jintie, die als vertegenwoordiger van de deelnemers ook het woord voerde, vindt deelname van directies aan dit programma van groot belang, alsook de rol van de Nationale Ziekenhuis Raad en de nauwe samenwerking van alle stakeholders met het ministerie.

Het curriculum bestaat uit 8 modules verspreid over 1 jaar met onderwerpen als het Zorglandschap, Kwaliteitsbeleid, Patiënt veiligheid, Financieel Management en Leiderschap. De missie van het programma is de verbetering van de besturing van de organisatie en van de kwaliteit van de geleverde zorg door middel van kennis en vakmanschap van managers en professionals in de zorg. FHR hoopt dat dit daadwerkelijk tot uiting zal komen wanneer de geslaagden de aangeleerde theorie in de praktijk zullen toepassen, zegt de organisatie in een persbericht.

De 20 geslaagden zijn: Desire Bruinhart, Shirley Heath, Jacintha Wolff, Madelon Vlieri, Giovanni Manhoef en Caroline Viereck (Academisch Ziekenhuis Paramaribo); Denise Lang, Angele Mendeszoon, Esther Daro en Joyce Kloppenburg (‘s Lands Hospitaal); Giovanni Playfair, Sawitridebie Manna en Weena Matai (het Diakonessenhuis); Dayasankar Mathoera, Herman Jintie, Farida Kohinor, Anuska Ramgolam, Ilaisha Rodjan (PCS); Jolanda Pronk (Stichting Staatsziekenfonds) en van de Regionale Gezondheidsdienst, Sachida Sewgobind.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May