Abdoelgafoer helpt sportaanbod Brokopondo verhogen
14 Aug 2016, 20:30
foto
Minister Faizal Abdoelgafoer (tweede van rechts) in gesprek met het bestuur van de Brokopondo Sportbond. (Foto: Sport en jeugdzaken)


In Brokopondo is er te weinig aanbod aan sport. Om hier verandering in te brengen, had minister Faizal Abdoelgafoer, ondersteund door onderdirecteur Kenneth Jaliens van Recreatie en Sport een onderhoud met het bestuur van de Brokopondo Sportbond. De takken van sport die nu beoefend worden in het district zijn voetbal, slagbal en atletiek. Tien senioren verenigingen doen mee aan competities, waarvan de vereniging Tahiti nu naar de hoofdklasse is. Voor de U17 en U7 klasse is er nog geen competitiemodel uitgewerkt, omdat er nog geen verenigingen van die leeftijd zijn vanwege het gebrek aan middelen.

Door het ontbreken van accommodaties die voldoen aan alle eisen om een competitie te kunnen draaien, worden deze te Bronsweg afgewerkt. De bewindsman merkt op dat uit diverse gesprekken met districtsbonden is gebleken dat er veel aan voetbal en slagbal wordt gedaan. Het aanbod moet worden verhoogd. Abdoelgafoer vindt dat wanneer bij de jeugd wordt gestart, is er al gauw een goed kweekvijver.

Het ministerie gaat de bond ondersteunen door trainingen te verzorgen op de gebieden waar deze niet zo sterk in zijn. Ook wordt de bond in contact gebracht met de moederorganisaties van diverse takken van sport. De bond heeft nu huiswerk om na te gaan of er animo is in de leeftijdsklassen U7 en U17.
Als aanzet voor het verhogen van het aanbod heeft de bond een pakket met sportattributen voor de verschillende takken van sport ontvangen, en een zitmaaier om in onderhoudsbehoeften te kunnen voorzien, meldt het ministerie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May