25 personen worden getraind in misdaadpreventie
13 Aug 2016, 22:02
foto


25 personen uit Paramaribo en districten zullen een vijfdaagse training krijgen is misdaadpreventie. De training wordt maandag geopend door minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en politie en de Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan. De deelnemers zijn afkomstig uit de ngo-sector, bedrijfsleven en overheid. Zij worden getraind door politietrainers uit de Verenigde Staten van Amerika.

De deelnemers zullen kennismaken met de uitgangspunten van sociale misdaadpreventie zoals interinstitutionele samenwerking en de grondoorzaken van criminaliteit. Het Resistance And Prevention programma (RAPP) is een regionaal misdaad preventie programma ter bevordering van bestrijding van geweld in het Caribische Gebied. RAPP wordt gefinancierd door het Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs van het Amerikaanse State Department via het Caribbean Basin Security Initiative en wordt in Suriname, Trinidad en Tobago en de Bahama’s uitgevoerd door PADF.

Het RAPP programma richt zich op het verruimen van de capaciteit van burgers, de politie en overheid om samen te werken in het voorkomen van criminaliteit om de veiligheid in buurten te verbeteren. Na voltooiing van de training zullen de RAPP facilitators trainingen geven in sociale misdaadpreventie aan andere personen en instellingen in de diverse sectoren, deelt Lilian Wiebers, RAPP Country Coordinator Suriname, mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May