Onderwijsbonden wachten voorstel regering af
13 Aug 2016, 07:42
foto
Minister Gillmore Hoefdraad


De onderwijsbonden zijn benieuwd naar het voorstel dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft om te voldoen aan de overeenkomst die in april is gesloten. Hoefdraad deelde in De Nationale Assemblee mee dat de regering er alles aan doet opdat de scholen in oktober de deuren openen.

De Bond van Leraren (BvL), de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname en de Surinaamse Openbare Onderwijzersbond hebben aangegeven dat de positie van de leerkracht dient te worden verbeterd. Er is een overeenkomst gesloten met de regering, waarbij in augustus en september een tijdelijke verhoging aan de leerkrachten zou worden gegeven. Dit vooruitlopend op de herwaardering in oktober.

Er is een presidentiële commissie benoemd die zich moet buigen over de herwaardering. Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname, heeft aangekondigd dat op 3 oktober de leerkrachten in vergadering bijeen zullen komen. Dan zal de situatie worden besproken. Nu Hoefdraad meegedeeld heeft dat er een werkbaar voorstel is vanuit de regering, verwachten de vakbonden dat hierover een gesprek zal komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May