S en J begint moestuin op LBO Brokopondo
13 Aug 2016, 05:48
foto
Medewerkers van Sport en Jeugdzaken, werken met leerlingen van LBO Brokopondo in de nieuwe moestuin. (Foto's: S en J)


Het ministerie van Sport en Jeugdzaken (S en J) heeft op LBO Brokopondo het startsein gegeven voor het opzetten van een moestuin. Op deze manier wordt stilgestaan bij de Internationale dag voor Jongeren. Het thema is dit jaar ‘De weg naar 2030: het uitroeien van armoede en het bereiken van duurzame consumptie en productie.’ De actie moet de jongeren aanzetten, om op een verantwoordelijke manier hard te werken voor niet alleen het district, maar ook voor het milieu in Suriname.

Met duurzame consumptie en productie wordt bedoeld het gebruik maken van goederen en diensten die voldoen aan de basisbehoefte van de samenleving, maar tegelijkertijd ook de behoefte van de jeugd, zegt de voorlichting van S en J. De jeugdparlementariërs Poeketie en Baabo van het district, ondersteunen het initiatief.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft 30 citrusplantjes gegeven voor de moestuin. De Internationale dag voor Jongeren wordt jaarlijks herdacht en is bedoeld om meer aandacht te schenken aan de zienswijze van jongeren en de initiatieven die zij nemen. Deze initiatieven hebben te maken met het behalen van de duurzame ontwikkelingsagenda die in 2015 is vastgesteld, zegt de voorlichting van S en J.

De agenda richt zich op de leidende rol van jongeren bij het uitbannen van armoede en het bereiken van duurzame ontwikkeling door middel van productie en consumptie. Om jongeren te motiveren ook na te denken over het belang van deze dag heeft het ministerie een informatie een filmpje gemaakt, waarin het thema is belicht. Met dit filmpje attendeert het ministerie de samenleving om ook stil te staan bij deze dag, “omdat wij als samenleving verantwoordelijk zijn voor het geloven in de potentie van onze jongeren”, zegt de S en J-voorlichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May