'Onschuldige' autodieven krijgen drie jaar cel
12 Aug 2016, 10:00
foto


De verdachten Raoul R. en Edmund M. kregen van kantonrechter Marie Mettendaf elk een celstraf van drie jaar opgelegd. De straf is conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal. Zij hebben zich schuldig gemaakt aan diefstal van een auto, SRD 800, bescheiden en ringen van de benadeelde. De verdachten bleven erbij dat ze het voertuig niet gestolen hebben, maar de afgelegde verklaringen waren niet aannemelijk.

De benadeelde moest in opdracht van iemand, een zekere Leandro, ophalen op Lelydorp. Daar aangekomen belde hij naar het opgegeven nummer, maar het toestel was uitgeschakeld. Hij zag enkele jongens staan en vroeg hen of zij Leandro kenden. Raoul R. zei hierop, dat hij Leandro was. De afspraak was dat er maar één persoon opgehaald zou worden, maar Edmund M. ging mee. De man heeft beide verdachten positief herkend.

Onderweg werd hem bevolen om andere routes te rijden, maar dat heeft hij niet gedaan. Nadat zij op plaats van bestemming aankwamen, belde de benadeelde de man op in wiens opdracht hij de verdachte moest ophalen. Die nam zijn telefoon niet op en hij ging even naar binnen om te kijken wat er aan de hand was. Intussen werd zijn voertuig buitgemaakt. De verdachten werden bijgestaan door de raadslieden Hedley Derby en Robby Neslo.


Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May