Mishandelde verdachte vrijgesproken
11 Aug 2016, 23:10
foto


Gregory S. heeft zijn broer R. een steekverwonding met een mes bezorgd, nadat hij diverse keren door hem was mishandeld. Op de rechtszitting van donderdag heeft rechter Marie Mettendaf de verdachte vrijgesproken van alle rechtsvervolging. De verdachte was de mishandelingen en het gepest van zijn broer beu toen hij hem verwondde. De kantonrechter vindt dat Gregory S. niet strafbaar gesteld kan worden, hoewel hij een strafbaar feit heeft begaan.

De veroordeelde had eerder een schotverwonding opgelopen en zou in het binnenland verder behandeld worden. Een andere broer van hem plaatste hem, de verdachte, in een woning en kocht wat levensmiddelen en een gasbom voor hem. De bedoeling was dat de verdachte die slecht ter been is, zelf zou koken.

R. ging naar zijn jongere broer en mishandelde hem. Bij de politie verklaarde hij, dat hij op die bewuste dag naar zijn broertje ging om voor hem te koken. Hij was belast met de kookwerkzaamheden. De verdachte zat volgens hem marihuana te roken voor de woning en hij waarschuwde hem. Vervolgens zou de verdachte een mes getrokken hebben en hem daarmee gestoken hebben. Gregory S. verklaarde dat hij uit angst zijn broer gestoken had met een mes. De broer deed hem pijn, terwijl hij al veel pijn had aan zijn been. En dat deed R. elke keer weer en de verdachte moest alle slagen hulpeloos incasseren. Op die bewuste dag sloeg R. hem weer en wist niet van ophouden. Om zichzelf te verdedigen greep Gregory S. naar het mes dat vlakbij lag en stak zijn broer ermee.

Officier van justitie Reshmi Rathipal vroeg de verdachte te ontslaan van alle rechtsvervolging, waarmee advocaat Georgette Leter het eens was. Volgens de advocaat ging het om zodanige pesterijen, dat de man niet anders kon handelen. Er was geen opzet aanwezig. Hij moest zichzelf beschermen. De kantonrechter kon zich helemaal terugvinden in de eis van de officier en sprak de verdachte vrij.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May