Pompprijzen worden vanaf donderdag verhoogd
10 Aug 2016, 20:24
foto


Vanaf donderdag worden de pompprijzen verhoogd. Voor diesel zal SRD 4.45 per liter en voor gasoline zonder additieven SRD 4.90 per liter voor zowel SOL als GOW2 worden neergeteld. Gasoline met additieven wordt SRD 4.97 per liter. De pompprijs voor gasoline zonder additieven was SRD 4,68. Diesel gaat met 40 cent per liter de lucht in bij GOW2. Bij SOL kostte een liter diesel SRD 4,23. De prijzen zullen geleidelijk aan verder worden aangepast 'naar een realistisch niveau'.

Het bericht van het ministerie van Handel en Industrie:

"Het ministerie heeft tot op heden kunnen bewerkstelligen dat de prijzen bij de pomp niet zijn aangepast. De huidige prijzen bij de pomp zijn berekend tegen een wisselkoers van SRD 4.04 voor US$ 1.

Hoewel de berekende pompprijzen berekend tegen de huidige inkoopprijzen van brandstof en de geldende wisselkoers van de Centrale Bank van Suriname hoger liggen dan de huidige pompprijzen, heeft het ministerie besloten om geleidelijk aan de pompprijzen te brengen naar een realistisch niveau.

Met ingang van donderdag 11 augustus 2016 zullen de vastgestelde prijzen bij de pomp er als volgt uitzien: voor diesel SRD 4.45 per liter en voor gasoline zonder additieven SRD 4.90 per liter voor zowel SOL Suriname N.V. als GOW2 Energy Suriname en voor gasoline met additieven SRD 4.97 per liter voor SOL Suriname N.V.

Hiernaast wijst het ministerie erop dat in geen geval afgeweken mag worden van deze vastgestelde maximum pompprijzen en dat er in geen geval hamsteren van brandstof zal worden toegestaan daar er voldoende voorraden aanwezig zijn bij de pompstations.
Het ministerie is zich ten volle bewust van haar verantwoordelijkheden en hoopt de prijzen bij de pomp tot het uiterste betaalbaar te houden voor de samenleving voor zover de ruimte hiertoe aanwezig is."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May