Suriname bij acclamatie gekozen tot voorzitter Cicad
06 Dec 2010, 17:40
foto


Suriname is in de persoon van Chandrikapersad Santokhi bij enkele kandidaatstelling gekozen tot voorzitter van de Inter-Amerikaanse Drugsbestrijdingsorganisatie (Cicad). Dit gebeurde op de 48ste reguliere vergadering vandaag in Washington. Het kabinet van de president maakt in een persbericht bekend dat Suriname genomineerd werd door Brazilië. Dit werd ondersteund door Mexico en een aantal Caribische landen.

Met het voorzitterschap van Suriname is het vooruitzicht dat de 49ste reguliere vergadering zal worden gehouden in Paramaribo, Suriname, in het voorjaar van 2011. Suriname participeert reeds jarenlang actief in het Inter-Amerikaans Drugsbestrijdingsorgaan en deze verkiezing wordt dan ook gezien als een erkenning voor het harde werk in de drugsbestrijdingscommissie, maar ook in het multilateraal evaluatie mechanisme en de daaraan gekoppelde groep van overheidsexperts van dit orgaan.

In een eerste reactie na de verkiezing, in zijn 'acceptatietoespraak', zei Santokhi tegenover de commissieleden: “Ik garandeer u dat ik alles in mijn vermogen zal doen, binnen de beperkingen van mijn capaciteiten en met uw ondersteuning die ik onontbeerlijk acht, om Cicad te leiden en om onze missie na te streven; welke is het versterken van de samenwerking op het halfrond in onze strijd tegen het drugsprobleem.” Tevens benadrukte hij dat hij uitkijkt naar de samenwerking met Argentinië, een samenwerking die hij benadert als teamwerk voor het bevorderen van de strijd tegen drugs op het westelijk halfrond.

Santokhi vervult reeds 15 jaren de functie van eerste vertegenwoordiger van Suriname binnen dit orgaan. Santokhi vervulde reeds onder voorzitterschap van de Verenigde Staten van Amerika in het afgelopen jaar de functie van vice-voorzitter van Cicad. Op deze vergadering is Argentinië, in de persoon van José Ramón Granero, tevens gekozen als vicevoorzitter.

Chandrikapersad Santokhi (derde op de voorste rij) tijdens de Cicad vergadering vandaag. (Foto: kabinet van de president)
Advertenties

Friday 12 August
Thursday 11 August
Wednesday 10 August