Santokhi te Santigron: Sport bindmiddel voor eenheid
10 Aug 2016, 08:16
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi wordt verwelkomd in Santigron. (Foto: VHP Media Commissie)


VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft de 'Dag der Inheemsen en 126 Javaanse immigratie aangegrepen om een gezoek te brengen aan het Marrondorp Santigron. Santokhi zegt dat juist op deze dag het belangrijk om stil te staan bij de diversiteit van de bevolkingen te werken aan verbetering van de verstandhouding tussen Surinamers van diverse afkomst.

De buurtorganisatie Santigron had een sportdag gehouden ter nagedachtenis van oprichter George Djora Zeefal. Hij overleed in februari dit jaar. Wijlen Djora heeft Santokhi vele malen uitgenodigd om te komen 'chillen' in zijn dorp. Dit ter versterking van het wederzijds begrip. Santokhi heeft gebruik gemaakt van deze uitnodiging om zijn belofte aan deze organisatie na te komen. Hij werd verwelkomd door Kapitein E. Fonkel en Basja A. Amalensie.

De voorzitter van de Oranjepartij viel de eer te beurt de aftrap te doen bij de voetbalwedstrijd tussen Santigron en de ploeg van Combé United. De wedstrijd werd gewonnen door Santigron, die zich als gastheer danig heeft ingezet en een goede beurt heeft gemaakt door alle wedstrijden te winnen. De VHP delegatie is uitgenodigd om het volgend jaar weer van de partij te zijn. Om de afspraak te verzegelen is nu reeds vastgesteld dat het hoogtepunt van de sportactiviteiten wordt de voetbalwedstrijd tussen een VHP-team en de ploeg van Santigron. Santokhi merkt op dat sport een bindmiddel is voor eenheid en respect voor elkaar.

Er zijn goede communicatiestructuren afgesproken met de dorpsleiding en de VHP-topper. Santigron heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt meer inzicht te verschaffen over de lokale problematiek, zodat de VHP deze kan meenemen in haar beleid. De politicus deelt mee dat er veel uitnodigingen binnenkomen bij de VHP. Hij neemt alle serieuze uitnodigingen aan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May