Breaking news: Santokhi gekozen tot Cicad-voorzitter
06 Dec 2010, 15:53
foto


De parlementariër en ex-minister van Justitie en Politie, Chandrikapersad Santokhi, is zojuist gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Cicad (Inter American Drug Abuse Control Commission). Santokhi zegt desgevraagd aan Starnieuws vanuit Washington blij te zijn met de verkiezing. Santokhi was ondervoorzitter van deze organisatie.

Suriname stond, bij monde van president Desi Bouterse, achter de kandidatuur van Santokhi. Cicad is het orgaan van de Organisatie van Amerikaanse Staten dat zich bezighoudt met de bestrijding van drugs.

De president zei begin september dat drugs internationaal een heet hangijzer vormen. Het economische, sociaal-maatschappelijke en politieke klimaat wordt hierdoor aangetast. Suriname gaat daar tegenin. Bouterse zegt dat er een budget vrijgemaakt is voor lobbywerk dat Santokhi moet verrichten om gekozen te worden. Bouterse zei na een onderhoud met Santokhi dat hij de aangewezen persoon is om Suriname in Cicad te vertegenwoordigen. “Het zou tegen ons beleid zijn om hem niet voor te dragen”, aldus de president.

De nieuwe Cicad-voorzitter Chandrikapersad Santokhi.
Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December