EBS vraagt stroomverbruik deze week te reduceren
09 Aug 2016, 03:56
foto


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) vraagt de samenleving om woensdag, donderdag en vrijdag het energieverbruik met 5 tot 10 % te reduceren van 11.00 uur tot 15.00 uur en 18.00 tot 22.00 uur. Suralco voert van maandag 1 augustus t/m zondag 14 augustus verplichte onderhoudswerkzaamheden uit op één van haar opspantransformatoren te Afobaka. Hierdoor zijn twee van de hydro-units niet beschikbaar voor de opwekking.

Het vermogen van deze units kan niet worden afgevoerd zonder tussenkomst van de opspantransformator, deelt de EBS mee. Het gevolg hiervan is dat tijdens de onderhoudswerkzaamheden minder vermogen kan worden ingekocht vanuit Suralco. Behalve bij Suralco zijn er voorlopig bij de andere opwekcentrales van de EBS en Staatsolie Power Company Suriname (SPCS), ook machines uit bedrijf vanwege storingen of onderhoud.

Al deze feiten resulteren in een zeer kritische bedrijfsvoering, waarbij elke uitval van opwekvermogen bij één van de opwekcentrales en/of afname van opwekvermogen vanwege technische redenen, ertoe kan leiden dat gebieden automatisch of handmatig afgeschakeld worden, geeft EBS te kennen.

Vanwege de lage belasting (het laag verbruik) van de afgelopen dagen was het uitschakelen van wijken niet nodig. De EBS doet daarom een beroep op de gemeenschap om gedurende de komende dagen het verbruik te reduceren. Hierdoor kan uitschakeling (loadshedding) worden geminimaliseerd of helemaal
worden vermeden. Het landelijk verbruik is gedurende het weekend en op feestdagen significant lager, waardoor deze oproep dan ook niet geldt voor deze dagen.

De EBS adviseert klanten om huishoudelijk werk zoals strijken en kleren wassen het liefst buiten piekuren te doen. Indien de EBS toch moet overgaan tot het uitschakelen van de energievoorziening, zal er op de website van het bedrijf een overzicht beschikbaar zijn met meer details.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May