NPS en China intensiveren vriendschap
07 Aug 2016, 01:47
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland en de Chinese ambassadeur Zhang Jinxiong in Grun Dyari. (Foto: NPS)


Ambassadeur van de Volksrepubliek China, Zhang Jinxiong, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan de Nationale Partij Suriname (NPS). Een delegatie onder leiding van NPS-voorzitter Gregory Rusland verwelkomde de Chinese delegatie. De NPS en China hebben jarenlang een goede relatie met elkaar opgebouwd. ‘Oude vrienden vergeet je nooit’, is een bekend Chinees gezegde.

Rusland en de diplomaat benadrukten de wederzijdse inspanningen die zijn gepleegd op economisch-, handels- en cultureel gebied en die hebben geresulteerd in de jarenlange goede betrekkingen. Deze vriendschappelijke band moet volgens Jinxiong behouden en waar nodig, versterkt worden. De ambassadeur zei verheugd te zijn om na tien jaren weer in het partijcentrum Grun Dyari te zijn; een terrein dat hem niet onbekend is.

Hij memoreerde de diverse projecten die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Suriname's economie en de waarborging van de Chinese autonomie. Rusland noemde in dit verband het feit dat de NPS voorloper is geweest van de One-China policy en het Dalian 3 asfalteringsproject, waaraan hij in zijn periode als minister van Natuurlijke Hulpbronnen in 2007 heeft meegewerkt. Nu is China in de uitvoeringsfase van het Dalian 4 project, dat volgens Jinxiong een goede start heeft vanwege het goed uitgezette asfalteringsproject tijdens Dalian 3.

Behalve de verschillende activiteiten en projecten die op regeringsniveau worden uitgevoerd, zegt de ambassadeur dat het van belang is om ook contacten te hebben met politieke partijen ongeacht of zij in de oppositie of coalitie zitten. Jinxiong is van mening dat de goede banden die er reeds waren met de NPS, aangehouden moeten worden. Er zullen tussen partijen nadere afspraken worden gemaakt over het opzetten en uitvoeren van projecten die betrekking hebben op gemeenschapsontwikkeling, meldt de NPS.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May