Dc Jurel van Para certificeert recreatieoorden
06 Aug 2016, 07:07
foto
Districtscommissaris Armand Jurel certificeert recreatieoord Isrie Kokro. (Foto: BIC Para)


Isrie Kokro, Jungle Camp, Carolinakreek, recreatieoord van de EBS-bond en Blaka Watra zijn vrijdag gecertificeerd door districtscommissaris (dc) van Para, Armand Jurel. Vandaag is het de beurt van Parabello, GranSwitDjari, Overbridge en Drie Kokro. Gecertificeerde recreatieoorden beschikken over onder andere getrainde en geüniformeerde life guards, bemande EHBO-posten, dieptemeters die de diepte van het zwemwater aangeven en hygiënisch verantwoorde voorzieningen.

Het aantal bezoekers per dag aan de oorden in Para loopt in de tienduizenden per weekend. De veiligheid van deze bezoekers moet gewaarborgd zijn. Het recreatieoord Zanderij 1 van het Jan Starke Opleiding en Ontspanningscentrum (JSOOC) is eerder vanwege ongeregeldheden ontruimd en gesloten door de bestuursdienst. Intussen voldoet het oord aan alle voorwaarden en krijgt vandaag het toestemmingsdocument en het bord van goedkeuring, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

De dc heeft in tegenwoordigheid van de brandweer en bestuurdienst het recreatieoord Isri Kokro op Kabenda Dorp voorzien van een goedkeuringssticker. Volgens Jurel heeft deze ondernemer zich aan de voorwaarden gehouden, welke gelden bij het exploiteren van een recreatieoord. In het voortraject naar de goedkeuring toe, zijn afspraken gemaakt met de leiding van de recreatieoorden voor de veiligheid van de bezoekers en de hygiëne op het oord.

Jurel stelde Isri Kokro als voorbeeld voor andere recreatieoorden en badplaatsen. De eigenaar van Isrie Kokro, Jimmy Paje, vindt dat het streven van de districtsleiding, om ordening te brengen in de sector, belangrijk is voor zowel de bezoeker als de oordhouder. “Ik doe daarom ook mijn best om aan alle voorwaarden te voldoen, omdat ik de veiligheid van mijn bezoekers wil waarborgen”, verzekert Paje.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May