Truideman corrigeert verkeerde mededeling collega
05 Aug 2016, 14:44
foto
De brief van de raadsman Frank Truideman.


De raadsman van Etienne Boerenveen, Frank Truideman, heeft vandaag gelijk een brief geschreven naar de president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor. Truideman stelt onomwonden vast zijn cliënt stopzetting wil van het 8 decemberstrafproces.

Truideman legt uit dat hij een voorgeleiding had en daardoor niet persoonlijk aanwezig kon zijn op de zitting. Hij heeft zijn collega Henk Veldkamp gevraagd om voor hem waar te nemen. De raadsman zegt dat hij duidelijke instructie gegeven had aan Veldkamp om te zeggen dat hij zich achter het standpunt van de auditeur-militair schaart. Op basis van de resolutie van de president van de republiek Suriname, moet het Openbaar Ministerie de vervolging direct beëindigen.

Truideman heeft in de brief uitgelegd dat er een fout is gemaakt door zijn waarnemer. Hij heeft de Krijgsraad gevraagd om de mededeling van Veldkamp als niet gedaan te beschouwen.

Boerenveen heeft intussen ook nadrukkelijk verklaard wat zijn standpunt is. Hij wenst beëindiging van het proces. Hij is blij dat de zaak meteen rechtgetrokken is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May