SRD 15.000 voor aanleg wegen crematieoord Uitkijk
04 Aug 2016, 14:13
foto
De toegangswegen naar het crematorium te Uitkijk moeten worden worden aangelegd. (Foto: OHM)


Om de toegangswegen naar het nieuwe crematieoord dat opgezet wordt te Uitkijk af te kunnen bouwen, heeft de stichting een donatie van SRD 15.000 ontvangen. Het bedrag kreeg Shabir Ishaak, voorzitter van de stichting, overhandigd van Steve Chinnoe van de voetbalvereniging Vrije Tijd Sport.

Het crematieoord Uitkijk wordt opgezet op een terrein dat 7 ha groot is en is gekregen van de overheid. Wanneer dit oord in gebruik wordt genomen, hoeven mensen van Saramacca, Leidingen, Koewarasan, Reeberg, Bomapolder en omgeving niet meer zoveel uit te geven om naar Weg naar Zee of het crematorium aan de dokter Sophie Redmondstraat te rijden. Ook de verkeersdrukte wordt vermeden, meldt OHM.

Er zullen vier crematies tegelijk kunnen plaatsvinden te Uitkijk. Het strooien van de as kan gelijk enkele uren na de crematie in de Saramaccarivier. De stichting Nationaal Uitvaart Oorden Suriname wil in meerdere districten een crematorium opzetten. Ook in Commewijne is er grote behoefte aan een crematorium.

Ishaak had bij de ontbossing van het terrein in september vorig jaar aan Starnieuws meegedeeld dat er eerst een onderzoek is gedaan in Saramacca. De behoefte is groot voor een crematieoord. Nu moeten de ontzielde lichamen van het mortuarium in de stad naar Saramacca vervoerd worden om thuis de laatste rituelen te verrichten. Daarna moeten ze naar Weg naar Zee voor de crematie. "Dat kost veel tijd en geld," legde Ishaak uit. Binnenkort kunnen mensen hun dierbaren in de eigen omgeving cremeren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May