Themen: Schoolvervoer vandaag weer niet beschikbaar
04 Aug 2016, 00:00
foto
Schoolbussen vandaag weer in de garage.


Ruim negentig procent van de bus- en boothouders heeft geen schoolkinderen vervoerd woensdag. Ook donderdag ligt het vervoer plat. De bus- en boothouders zijn ondanks alle gemaakte afspraken niet uitbetaald. Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) zegt aan Starnieuws dat hij nu wel begint te twijfelen over waar de fout nou ligt.

Ook al is minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, uitlandig er is altijd een vervanger. "Het gaat juist om schoolkinderen van de districten en het binnenland. Het vervoer is in de jaren zestig van de vorige eeuw geïntroduceerd om kinderen uit de districten en binnenland een ontwikkelingskans te bieden. Zij hebben het al moeilijk genoeg, maar door goede scholing kunnen zij de vicieuze cirkel doorbreken en zich ontwikkelen," benadrukt Themen.

Wat Themen steekt is dat deze kwestie indertijd met vicepresident Ashwin Adhin en de onderwijsminister Robert Peneux en zijn collega van Financiën besproken is en harde afspraken zijn gemaakt. Toen is beloofd dat het nooit meer mag voorkomen dat de bus- en booteigenaren laat uitbetaald worden. Themen zegt dat het probleem ook buiten de minister van Financiën kan liggen, maar hij verwacht dat er dan wel opgetreden wordt als er elders een kink in de kabel is.

De vervoerders van schoolkinderen en leerkrachten moeten over juni uitbetaald krijgen. De OBS is bang dat wanneer de vakantie eenmaal ingegaan is, het geld over juli en augustus ook laat wordt uitbetaald. "De bus- en boothouders krijgen geen geld in de vakantie, omdat er dan geen diensten worden verleend. Ook zij hebben hun gezinnen en werknemers die gedupeerd worden." Themen hoopt dat de scholieren niet verder gedupeerd worden en in staat zijn het schooljaar succesvol af te ronden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May